Забелязва се изключително голяма дипломатическа активност от страна на Скопие

...
 
Забелязва се изключително голяма дипломатическа активност от страна на Скопие
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Виждаме изключителна дипломатическа активност от Скопие

 

„ Забелязва се извънредно огромна дипломатическа интензивност от страна на Скопие от предходната седмица, която се дължи на желанието им за по-бързо присъединение към Европейски Съюз. “ Това заяви  в ефира на  Българска национална телевизия евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев.

„ Трябва да напомним, че нашето първо председателстване на Европейски Съюз в основата си беше за по-бързото присъединение на всички страни от Западните Балкани и най-много на Република Северна Македония “, разяснява той.

По думите му от другата страна, сякаш има предпочитание за разрушение на всички мостове, в това число и тези на изкуството, визирайки случая с учителя от Битоля, който докара младежи да рисуват в България.

Ковачев акцентира, че това е неуместно, защото изкуството е средство за възстановяване на добросъседските връзки, на другарството с тези хора, мост за превъзмогване на омразата и проблемите.

Андрей Ковачев изрази удивление за какво изпълняването на изискването българите да бъдат вписани в Конституцията като част от народа на Република Северна Македония би трябвало да премине през репресивни ограничения или през доста нападателен лобизъм, в това число и в Екологичен потенциал.

Той акцентира, че има съществено предпочитание освен от Брюксел, само че и от страните членки преговорният развой да стартира.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР